Realigro.nl is de eerste wereldwijde vastgoedzoekmachine waarmee u advertenties van te koop staande panden kunt zoeken in Haïti

Onroerend goed te koop in Haïti

Haïti is een Caribisch land dat het eiland Hispaniola deelt met de Dominicaanse Republiek, in het oosten. Zelfs als het land nog niet volledig hersteld is van de aardbeving van 2010, zijn veel van zijn historische monumenten, die dateren uit het begin van de negentiende eeuw, intact gebleven.

De hoofdstad is Port-au-Prince. Haïti is de natie met de grootste Afrikaanse invloed in Amerika, het is een land met een vlakke reconstructie. Momenteel zijn er duizenden expats die wonen, werken en samenwerken in ontwikkelings- en samenwerkingsmissies.

Als u op zoek bent naar een woning te koop in Haïti, moet u weten dat de vestiging in Haïti zeker geen rustige ervaring zal zijn. Haïti is een land vol contrasten en droomt van een nieuwe toekomst voor zijn jonge en hoopvolle bevolking.

Als het gaat om het kopen van onroerend goed in Haïti is het belangrijk om te weten dat er op dit moment geen geloofwaardig eigendomsregister is. Zwendel en frauduleuze verkopen komen vaak voor, dus het is een goed idee om goed door te lezen voordat u onroerend goed in Haïti koopt en altijd een advocaat raadpleegt.

In de afgelopen 15 jaar heeft Haïti een zeer snelle verstedelijking doorgemaakt, waardoor het aantal stedelijke inwoners verdubbelde van 3 tot 6 miljoen mensen. Haïti is nu het derde meest verstedelijkte land in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, na Trinidad en Tobago en Mexico. Elk jaar verhuizen meer dan 133.000 Haïtianen naar de stad.

Veel inwoners van Port-au-Prince worstelen om een ​​plaats te vinden om te leven voor een betaalbare prijs en stromend water, terwijl anderen dagelijks urenlang het verkeer op het werk verliezen.

Het is dus niet eenvoudig om goed onroerend goed te vinden in Haïti.

Ondanks de moeilijkheden als gevolg van de snelle verstedelijking, zijn de niveaus van extreme armoede in Haïti afgenomen, terwijl de dekking van sommige diensten in steden is verbeterd. Grote steden zijn verbonden met het hoofdwegennet en verbeteren de toegang tot microkrediet.

64% van de Haïtianen woont in de stad en het aantal stedelijke inwoners zou kunnen toenemen van 6 miljoen naar 11 miljoen in 2050: deze snelle verstedelijking brengt een groeiende vraag naar infrastructuur, diensten en banen met zich mee, maar bovenal brengt het ook economische kansen en waarschijnlijk een stijgend aantal onroerend goed te koop in Haïti.

Dit is vooral verrassend in de straten van Port-au-Prince, die vol zitten met mensen, kleine straatverkopers, telefoonwinkels en kleurrijke tapkranen, geschilderde bestelwagens die worden gebruikt als openbaar vervoer. Om van deze kansen te profiteren, beveelt het rapport een veerkrachtige stedelijke planning aan om de infrastructuur- en servicekloof te dichten en zich voor te bereiden op toekomstige stedelijke groei.

Toegang tot basisvoorzieningen is verbeterd, vooral in stedelijke gebieden, maar er moet meer worden gedaan om te reageren op snelgroeiende behoeften: terwijl de inwoners van Port-au-Prince of de tweede stad, Cap-Haitien, betere toegang hebben tot scholen, gezondheid en elektrische voorzieningen, heeft tweederde van de stedelingen geen adequate sanitaire voorzieningen en is de snelheid van inzameling van vast afval erg laag.

Investeren in de straten en het verbeteren van de efficiëntie en het gemak van het openbaar vervoer, alsmede het versterken van de stedelijke ruimtelijke ordening, zullen essentieel zijn om het verlies van mensen in transit te verminderen en de toegang tot banen en markten te vergemakkelijken. Maar het verbetert ook de portfolio van woningen te koop in Haïti.

Een reeks dure natuurrampen hebben de voordelen van het verstedelijkingsproces uitgehold: meer dan 96% van de Haïtianen is blootgesteld aan twee of meer natuurlijke gevaren. Er is een hoge concentratie van gebouwen in aardbevingszones en de helft is gebouwd op land dat is blootgesteld aan overstromingen. Na 2010

Bij de aardbeving ontwikkelde Haïti informatie- en planningstools voor risicobeheer bij natuurrampen, zoals risicobeoordelingen tegen meerdere bedreigingen, het in kaart brengen van seismische gebieden en blootgestelde activa.

  •  
    Verhuizen naar Haïti. Expatriate en woont in Haïti

        Ondergedompeld in de Caribische Zee, ooit een Franse kolonie, was het mooie Haïti een van de eerste landen die zijn onafhankelijkheid van Amerika verklaarden. Het is ongetwijfeld een van de minst rijke landen op het Amerikaanse continent, maar natuurlijk ook het goedkoopste! Waarom praten ...

Kaart, prijsontwikkeling en statistieken

Related panden

Cod. 40330

Verkoop Andere (Grond), Haïti, Port-au-Prince, Petionville, Pernier

33,257.32EUR
Verkoop
Andere (Grond)

517 m²
Deze accommodatie is gunstig gelegen op 30 minuten van de luchthaven, in een veilige buurt nabij een politiebureau. Dicht bij de hoofdweg en tik op bu...
Rijtjeshuis in een kleine woonwijk met 5 huizen. Eigen tuin en strand. Compleet gerenoveerd begin 2008 ingericht met op maat gemaakte Amerikaanse keuk...
Kaart, prijsontwikkeling en statistieken
2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Voorkeuren

    Stel uw voorkeuren in zoals taal, munteenheid en vierkante meters of square feet, voor een beter resultaat op de Realigro website.

    Stel nu Dit bericht niet meer tonen
BB